Filter

    Filtrer

    Kategorier

      Filtrer

      Kategorier

      Legetøj til det 1 årige barn

      Legetøj til 1 årig

      Hos Monito ved vi, hvilket legetøj, der passer til dit 1-årige barn. 
      Når dit barn er omkring 1 år, begynder det at efterligne de ting du gør. Dit barn begynder også at inddrage legetøj, som minder om hverdagen, i sine lege. Dukken skal fx bades og puttes.

      Her på siden finder du et bredt sortiment, som vi nøje har udvalgt efter store krav om kvalitet og holdbarhed. Derfor er materialerne af højeste kvalitet, mens de også er fri af skadelige giftstoffer, så du trygt kan lade dit eller andres barn lege med legetøjet. 

      540 produkter

      540 produkter

      Hvorfor er leg vigtig for det 1-årige barns udvikling?

      Som forældre til det lille barn omkring 1-årsalderen føler du sikkert tiden flyver afsted. Du føler, at det kun er få dage siden dit barn kunne vende sig fra ryggen til maven - og nu er det måske allerede begyndt at kravle rundt, og endda lægge kimen til at tage de første skridt.

      I denne periode udvikler barnets leg sig også med hastige skridt. Pludselig er barnet nemlig ikke begrænset af hvad du som forældre præsenterer.

      Jeg kan selv kravle/gå hen til det jeg vil lege med! WOW!

      Dit barns leg er en indre drivkraft. Børn har et stort behov for at lege, for det er på den måde, at de lærer meget om dem selv og verden omkring sig. Fra naturens side ligger legen for barnet så dybt og er så lystbetonet, at børn helt af sig selv begynder at lege. Som forældre behøver du ikke opfordre barnet til leg. Dog er det en rigtig god idé, at understøtte dit barns leg og hjælpe når legen bliver svær.

      Det 1-årige barn leger især med voksne eller alene. Du vil også opleve, at dit barn leger ved siden af andre børn, i det der kaldes parallelleg. Du skal altså ikke blive nervøs, hvis du ikke føler dit barn leger sammen med andre børn - det skal nok komme.

      Hvad er parallelleg?

      Paralleleg er når dit barn leger ved siden af andre børn.

      Små børn leger endnu ikke med hinanden, men typisk ved siden af hinanden med hver deres legetøj. Det kalder man parallelleg. De iagttager, efterligner og kopiere hinandens leg. Men deres lege er uafhængige af hinanden. De låner hinandens legetøj eller tager det fra hinanden, og nogle gange kan der opstå konflikter.

      Dit barn vil begynde at lege med andre børn omkring 2-3 års alderen.

      Hvordan leger det 1-årige barn?

      Dit 1-årige barn er nysgerrig og undersøger lystigt, hvad forskellige ting kan bruges til. Barnet leger oftest det der kaldes konstruktionsleg i 1-2 års alderen.

      Under konstruktionslegen bliver alt hvad der kan stables stablet. Alt hvad der kan puttes i noget bliver puttet i - og tages gerne op igen. Og kan noget skubbes eller trækkes, så skal det også prøves af.

      Dit barn er i gang med en vild oplevelse. Forståelsen af at ting kan bruges til noget - og jeg kan selv skabe noget ved at rokere og flytte de forskellige ting omkring mig.

      Det kan være rigtig godt for dit barn at have mange forskellige former og farver, der kan stables, puttes i og skubbes. Et klassisk stabletårn med farverige tegninger og en puttekasse er et sikkert hit for børn lige omkring 1 års alderen. Mange børn i denne alder er også glade for mindre bolde man kan kaste, gribe, trille osv.

      Omkring 1,5 års alderen sker der virkelig noget…

      Når dit barn er omkring 18 måneder begynder barnet på forskellige fantasilege og kommer ind i en meget kreativ og opfindsom fase. Fantasilegene styrker bl.a. koncentration, kommunikation og samarbejde med andre børn. Og ved at efterligne voksne formår barnet f.eks. at lave helt simple puslespil. Mon ikke, der også bliver klappet kage en gang eller to?

      Det at efterligne hvad de voksne gør, kan bl.a. udtrykke sig ved, at dit barn bliver interesseret i eksempelvis at putte bamser og dukker. Det er også omkring 1,5 års alderen at børn bliver interesseret i at gå tur med dukkevognen. Et sikkert hit, er derfor i denne alder den første dukke og en tilhørende dukkevogn, der kan tåle den lidt hårdhændede behandling fra barnet.

      Det at komme i bad eller komme ud i naturen kan også udvikle sig til en fantastisk leg for dit barn. Oftest i form af at plaske med vand og undersøge sand, jord og mudder. Bare rolig - det meste kommer af i vaskemaskinen.

      En anden sjov udvikling hos barnet mellem 18 og 24 måneder er, at barnet får forståelse af, at ting kan eksistere, selvom man ikke kan se dem. Barnet vil derfor begynde at lede efter ting og legetøj, som ikke umiddelbart kan ses. Titte-bøh leg kan være sjovt og omkring 2 års alderen kan man introducere lag-på-lag puslespil, hvor nye motiver afsløres for hvert lag man lægger.

      Hvilket slags legetøj kan en 1-årig bruge?

      For at opsummere det helt kort, så vil dit barn mellem 1 og 2 års alderen have stor glæde af følgende legetøj:

      Hvor meget legetøj skal en 1-årig have?

      Jeg bliver ofte spurgt om hvor meget legetøj en 1-årig egentlig har brug for. Og svaret er i virkeligheden: Ikke ret meget...

      I princippet kan du selv udgøre en stor del af “legetøjet”, din halskæde kan være lige så spændende som en rangle, dine nøgler lige så sjove som legetøjsnøgler (dog er de ikke lige så gode at putte i munden) og skuffen med plastikbøtter kan udgøre både stabeltårn og putte i og tage op. En vandflaske fyldt med vand og måske noget glimmer kan være rigtig spændende at ryste og trille.

      Men vi vil jo også gerne give vores børn og børnebørn nogle gaver, så derfor er min opfordring altid: Giv lidt, men godt!

      Giv noget som er i god kvalitet, hvor det kan tåle at blive udforsket med både hænder og munden, som små børn jo gør. Som selvfølgelig er sikkert barnet at lege med. Og af en kvalitet hvor det kan holde til at blive givet videre til et andet barn bagefter. Det sætter vores jordklode også pris på 😊

      Hvilke kemikalier er der i legetøj?

      Desværre er der tidligere fundet store mængder farlige kemikalier i legetøjet til vores kære små. Det er bl.a. en af grundene til, at jeg startede legetøjsbutikken Monito. Hos Monito er det nemlig alfa og omega, at alt legetøj som du finder overholder samtlige regler og love indenfor godt legetøj.

      Hos Monito er vi meget imod brug og smid væk kulturen, og derfor sælger vi kun kvalitetslegetøj, der kan holde til mere end ét barns leg. Her skal legetøjet holde til både storesøster og lillebror :-)

      Når det kommer til kemi i legetøj er det vigtigt, at alt dit barns legetøj er mærket med CE-mærket og ikke indeholder potentielt problematiske stoffer, som du finder på Europas kandidatliste. Herudover skal legetøjet selvfølgelig overholde alle gældende regler for legetøj testet i EU. Kort sagt: Legetøj skal være testet som legetøj og ikke “bare” være CE mærket.

      Al legetøj solgt i Europa er endvidere omfattet af REACH, som er EU’s grundlæggende kemikalielovgivning. Du kan se en fuld liste over alle de kemikalier som EU forbyder på denne side.

      Når produkter er CE-mærket betyder det, at producenten har erklæret at varen overholder alle gældende krav i lovgivningen. Det er derfor en god tommelfingerregel at gå efter. Men er det legetøj, som skal leges med som legetøj, er det endnu vigtigere at det også er testet som legetøj (EN71).

      Noget af det der ikke er testet som legetøj er f.eks. fødselsdagstog (fordi de er til dekoration og ikke leg), og vores Corvus værktøj til børn, som er rigtigt værktøj og ikke legetøj.

      Når du køber legetøj hos Monito kan du være sikker på, at der ikke er problemer med kemi i legetøjet. Vi vil simpelthen ikke have noget på hylderne, som der kunne være problemer med.

      Her skal være trygt at handle.

      Monito
      Spar fragten
      Klik og hent gratis i butikken
      Tag en kop kaffe
      Shop fra sofaen her