FRI FRAGT OVER 449 kr. | Klik & Hent 0 kr. | Gratis Gaveindpakning | Vi sender fra dag til dag

Pædagogiske Egenskaber ved Legetøjet

For at gøre det nemmere at se hvilke pædagogiske egenskaber hvert stykke legetøj har og hvad det derfor gør for barnet, har jeg valgt at kategorisere alt legetøjet i nedenstående kategorier:

 

 

Tidlig motorik

Tidlig motorik
Et produkt med dette mærke stimulerer babyens tidlige motoriske udvikling, såsom at følge bevægelser med øjnene, at gribe efter, øje-hånd koordination, udvikling af mundmotorik osv.

 

Grov MotorikGrov motorik
Et produkt med dette mærke opfordrer til brug og udvikling af kroppens større muskler og giver bedre koordineringsevne. Grov motorikken udvikles bl.a ved at gå, løbe, cykle, hoppe, kaste etc.

 

Fin MotorikFin motorik
Et produkt med dette mærke stimulerer detaljeorienteret hånd koordination og fin motoriske bevægelser. Fin motorikken trænes bl.a. ved at skrive, klippe, tegne, lege med perler og mange andre kreative sysler. Herunder også færdigheder i forbindelse med selv-hjulpethed som at lære at knappe, lyne, snøre og hælde.

 

FølesanserFølesanser
Et produkt med dette mærke stimulerer barnets følesanser, som at se, høre, føle og lugte. Det kan opmuntre barnet til at udforske verden omkring dem såvel som at give en tryghedsfornemmelse med velkendte dufte, lyde etc.

 

Social/følelsesmæssige udvikling

Social/følelsesmæssig
Et produkt med dette mærke opfordrer til social leg hos et eller flere børn. Gennem interaktion lærer børn at forstå hinandens handlinger, at samarbejde og udvikler samtidigt vigtige sociale følelser såsom empati og forståelse.

 

Selvstændig legSelvstændig leg

Et produkt med dette mærke opfordrer børn til at lege og løse problemer for sig selv. Det opbygger deres selvforståelse og selvtillid, og stimulerer koncentrationsevnen gennem ro og fordybelse.

 

Stimulerer barnets sproglige udviklingSprog
Et produkt med dette mærke stimulerer udviklingen, brugen og forståelsen for sproget. Det kan være gennem udvikling af talesprog, ordforråd, symboler, skriftsprog og historiefortælling. Herunder også udvikling af mundmotorik såsom at puste, gætte grimasser osv.

 

Understøtter barnets kognitive udviklingKognitiv
Et produkt med dette mærke stimulerer problemløsning, logik og abstrakt tankegang. Det kan inkludere lege hvor barnet lærer at matche, sortere, tælle, og den klassike borte tit-tit, hvor barnet får forståelse for at en genstand kan være her endnu selvom de ikke kan se den.

 

Stimulerer kreativitetKreativ
Et produkt med dette mærke stimulerer barnets fantasi og kreativitet. Det kan hjælpe børn med at udvikle deres selvforståelse og selvtillid.

 

Musikalsk udviklingMusik
Et produkt med dette mærke stimulerer børns rytmiske og musiske forståelse.